13 februari 2023
Liza

Wat je denkt ben jezelf

Wat je denkt ben je zelf! Een van de vele mooie quotes uit onze huidige groep spiegelaars. 

Eind november mochten we onze deelnemers weer live ontmoeten bij onze inspiratiebijeenkomsten. Uitwisseling als centrale inspiratiebron. Leren van elkaar door het uitwisselen van ervaringen. 

We begonnen met het delen van een quote als metafoor voor je leerrendement. Het horen van de quotes liet mij mee resoneren, op de lopende trajecten. Tegelijkertijd raakten ze ook aan mijn eigen binnenwereld. Wat je denkt bent je zelf, confronteerde mij bijvoorbeeld opnieuw met de kracht en de beperkingen van het denken. Overeenkomstig aan de gedachten en gevoelens van onze deelnemers, realiseerde ik mij hoe je gedachten bepalend kunnen zijn voor wat je doet en voelt. 

De terugkerende spanning om voor een groep te staan verlamde me voorafgaand aan de bijeenkomsten. De gedachten over; “kan ik voldoende aansluiten’? ‘Past het programma bij iedereen’? “Kom ik uit mijn woorden’? etc., namen bezit van me. Met behulp van spiegels om me heen kon ik ontrafelen dat ik mijn eigen grootste beperking ben. Ik ben niet wat ik denk en ik heb invloed op mijn gedachten. 

En dat klopt; we kijken terug op zes bijzondere bijeenkomsten. Elke bijeenkomst met zijn eigen kleur en franjes. Daar waren we gaven, ontvingen we en konden we gezamenlijk tot nieuwe, andere en dezelfde inzichten komen. 

Niet eerder hadden we zo een diverse groep aan mensen. Professionals uit de Utrechtse wijkteams, professionals van een uitvoeringsorganisatie die werk, inkomen en de zorgadministratie organiseert en de Raad voor de Kinderbescherming. We konden ook onze studenten en ervaringswijze spiegels uitbreiden met gepensioneerden, als spiegel. Een interessante en mooie aanvulling op wat we al deden. 

Nieuwe bewegingen brengen ook nieuwe inzichten met zich mee. Maar hoe ga je dan om met de nieuwverworven inzichten? Hoe kan je iedereen optimaal faciliteren? Een mooie uitdaging voor de komende tijd, waar we zowel onze spiegelaars en onze professionals hard voor nodig hebben! Wij hebben er zin in en kijken uit naar de slotbijeenkomsten.

terug naar overzicht
© House of Professionals
Visuals gemaakt door
Hanneke Everts

KvK 73299707
BTW NL859447406B01

download