13 februari 2023
Liza

Ontmoeten we elkaar op de wereld?

Maandagochtend 9 januari 2023! 

Inmiddels is de eerste week van het jaar achter ons. Het afsluiten van het jaar gaat bij mij vaak zonder weemoed. De wee en de moed zijn dan reeds geweest, aangezien mijn nieuwe jaar gevoelsmatig in september begint. In de zomer lijkt het leven even stil te vallen, richten we ons op de totale ‘ontspanning’ en lijkt alles letterlijk lichter. In september rolt de herfst langzaam onze wereld binnen en proberen we massaal nog even vast te houden aan de laatste zonnestralen. Een overgang die zoveel groter aanvoelt dan de overgang van 31 december naar 1 januari. Tegelijkertijd realiseerde ik mij, meer dan anders, dat het maatschappelijke leven mij in een modus duwt om terug te kijken. Alles is immers gericht op “toen” en ook ik kan niet ontsnappen aan het frame dat van buiten naar binnen komt. Het frame van het oude jaar dat zich voorbereidt op het nieuwe. Het oude jaar waar afronding centraal staat. Snel nog alles even fixen opdat we “schoon” het nieuwe jaar kunnen starten. 

En zijn we schoon gestart, als we na deze week terugkijken?

In het nadenken over toen, kom ik be-spiegelingen tegen. Mijn neiging is, om te kijken naar werk successen en prestaties. Het andere deel van het leven is evengoed net zo belangrijk. Misschien wel belangrijker. Of misschien, waarschijnlijk, kan het een niet zonder het ander. 

Ik wens niks voor mezelf dit jaar. Ik neem me alleen voor om focus gebieden aan te brengen. Focus gebieden zodat ik richting heb, zodat ik zelf kan bepalen waar ik naartoe wil en ga. 

Mijn zoon zei een tijd geleden tegen een vriendin “jullie hebben elkaar op de wereld gevonden en nu zijn jullie vriendinnen”! Ik vond het een hele mooie uitspraak. Ik hoop en focus op het nog meer ontmoeten van de ander op de wereld. Zowel privé als vanuit House of Professionals. We hebben inmiddels zoveel mensen op de wereld gevonden en dat heeft een enorme rijkdom verschaft. Dus voor iedereen: laten we elkaar ontmoeten op de wereld en verbinden met elkaar, waarbij iedereen zijn eigen kleur, zijn eigen-wijsheid en zijn unieke talenten kan laten zijn!

terug naar overzicht
© House of Professionals
Visuals gemaakt door
Hanneke Everts

KvK 73299707
BTW NL859447406B01

download